Najbolji Affiliate Programi – Ogroman Potencijal Zarade!

Last updated on March 6th, 2024 at 09:21 pm

Ako želite da zaradite novac na internetu uz pomoć affiliate marketnga, affiliate programi su vam neophodni.

Jedan od najvećih izazova sa kojima ćete se suočiti kada krenete da se bavite affiliate marketingom je pronalaženje najboljih affiliate programa za početnike.

Na kraju krajeva, postoje hiljade dobro plaćenih partnerskih programa koje možete izabrati.

Odabir pogrešnog partnerskog programa bi vas potencijalno mogao vratiti mesecima unazad, dok bi pravi mogao da vam pomogne da generišete svoju prvu $$$ pre nego što vaš blog bude čak i „gotov“.

Dakle – pošto je ovo pitanje koje mi se često postavlja – posvetiću svoje vreme u ovom tekstu da vam predstavim najbolje affiliate programe od kojih možete da ostvarite zavidnu zaradu.

Napomena: affiliate programi o kojima ću govoriti u tekstu su namenjeni za strano tržište, dakle ako se bavite affiliate marketingom na engleskom jeziku ovi affiliate programi su za vas.

Nažalost na našim prostorima postoji vrlo malo, gotovo i da nema affiliate programa gde bi ste mogli da se pridružite i promovišete određene proizvode/usluge.

Na Šta Obratiti Pažnju Prilikom Odabira Affiliate Programa?

Jednostavno i Lako Korišćenje

Kada prvi put počinjete sa affiliate marketingom, trebalo bi da sebi učinite stvari što je moguće lakšim.

To uključuje prijavljivanje za partnerske programe koji ne samo da imaju smisla, već su jednaki delovi odličnog upravljanja i odličnog dizajna.

Na kraju krajeva, poslednja stvar sa kojom želite da imate posla je affiliate program sa užasnim interfejsom.

Ovo može učiniti kreiranje affiliate veza ili postavljanje banera apsolutnom noćnom morom.

Dakle gledajte da je affiliate program lak za korišćenje, da vam je materijal za promociju lako dostupan, slike, baneri, affiliate linkovi, itd..da vam je sve na jednom mestu. Imao sam zaista loših iskustava sa nekim od affiliate programa tako da sam u ovom tekstu fokusiran na one najbolje.

Korisnička Podrška

Stvari će poći naopako s vremena na vreme.

Linkovi će recimo prestati da rade ili ćete imati pitanje zašto prošlomesečni izveštaj o prodaji izgleda kao da je naopako.

Upravo tada će vam trebati pomoć posvećenog affiliate menadžera.

Imajte na umu da se affiliate menadžeri ne razlikuju od menadžera licem u lice po tome što su neki od njih zaista dobri, a neki užasni.

Uvek proverite kakvu podršku ćete dobiti pre nego što se prijavite za bilo koji affiliate (partnerski) program, tj. da li imate posvećenog affiliate menadžera .

Procenti Od Prodaje i Isplate

Saznajte ne samo koliko ćete biti plaćeni od strane određenog affiliate programa, već i kada ćete zaista biti plaćeni.

Većina affiliate programa je Net 30, ali neki su Net 60, pa čak i Net 90.

Ono što gorenavedeno znači na običnom srpskom je da se većini affiliate-a plaća 30 dana nakon prodaje, ali drugima se ne plaća 90 dana.

To je dugo vremena da se čeka na prihod od affiliate programa, posebno ako imate račune za plaćanje. Tako da gledajte da nađete affiliate programe koji vrše isplatu svakog 1.-og u mesecu ili bar jednom mesečno.

Hajde sada da pogledamo najbolje affiliate programe za početnike — one koji vam daju najbolje šanse da zaradite novac na internetu sa svojim novim poslom.

1. Amazonov Affiliate Program – Amazon Associates

Džef Bezos je prilično pametan momak.

Takođe je neopisivo bogat – njegovo stanje u banci izgleda kao da je njegovo ime pretvoreno u binarno.

To bogatstvo dolazi iz predviđanja, kao što je bio jedan od prvih online trgovaca koji je ponudio affiliate program još 1996. godine.

Da, postojao je internet 1996. godine, osim što ste mogli da ga čujete kada ste podigli slušalicu. Pitaj roditelje šta to znači ako ne razumeš.

Amazon Affiliate Program (ili Amazon Associates Program) je jedan od najstarijih affiliate programa. I ogroman je, obuhvata sve proizvode koje prodaju na internetu. Dakle, ako možete pronaći nešto na Amazonu, možete ga prodati i dobiti deo profita.

A to uključuje sve, od knjiga do megafona, i sve između – ima ponešto za svaku publiku.

Amazonov affiliate program je prvo mesto gde šaljem svoje klijente sa kojima radim a koji žele da krenu da se bave blogingom i affiliate marketingom, iz tog razloga što je veoma lak za korišćenje kao i za kreiranje affiliate linkova.

Prednosti

 • Međunarodna prepoznatljivost brenda – svi znaju šta je Amazon
 • 385 miliona proizvoda za promovisanje
 • Oni stavljaju veliki fokus na korisničku uslugu, tako da imate koristi od toga
 • Kreiranje i upravljanje affiliate linkovima je super jednostavno
 • Affiliate kontrolna tabla, jednostavna za upotrebu

Mane

 • Amazon menja mišljenje o stopama provizije onoliko često koliko menjaju donji veš
 • 24-časovni kolačić je daleko od idealnog

Amazon affiliate program je najbolji za one koji tek kreću sa affiliate marketingom i koji tek započinju svoj sajt.

2. CJ Affiliate

CJ Affiliate – ranije poznat kao Commission Junction – jedna je od najstarijih affiliate mreža, koju koristim otprilike od 2016.

Ono po čemu se razlikuju od Amazona je to što je CJ Affiliate specijalizovan za velike brendove, kao i za manje dobavljače proizvoda i usluga.

Pored super raznovrsnog asortimana brendova i proizvoda, dobijate i sve alate koji su potrebni uspešnim affiliate marketinškim radnicima — od odlične podrške do jednostavnog kreiranja affiliate linkova.

Ali ono što zaista volim kod CJ Affiliate mreže je njihova metrika – mogu jasno da vidim da li je partnerski program profitabilan ili ne.

To je velika ušteda vremena.

Nema nagađanja, tako da možete tačno da odredite koje partnerske programe ćete promovisati i koliko otprilike možete očekivati da zaradite po prodaji.

Prednosti

 • Intuitivan interfejs i kontrolna tabla – idealno za početnike u affiliate marketingu
 • Mnogo velikih brendova pod jednim krovom
 • Mogućnosti direktnog multimedijalnog oglašavanja (paušalna naknada i provizija).
 • Možete pronaći profitabilne partnerske programe bez potrebe da pogađate
 • Podrška i uputstva čine stvari veoma lakim

Mane

 • Veliki brendovi dolaze i odlaze na ovoj mreži sve vreme
 • Postoji veoma blaga kriva učenja u poređenju sa Amazonom

CJ affiliate program preporučujem onima koji već imaju iskustva u affiliate marketingu u periodu od 3-6 meseci.

3. Awin

Iako je teško kvantifikovati se za ovaj affiliate program, Awin definitivno može da tvrdi da je najveća partnerska mreža, sa više od 16.500 oglašivača i 225.000 izdavača.

Samo u 2020. godini, platforma je ostvarila impresivnih 182 miliona prodaje, a njihovi affiliate partneri su zaradili milijardu dolara provizije, tako da je to prilično velika stvar.

I nije samo velika; to je takođe jedna od najstarijih mreža. Awin tehnički postoji tek od 2017. godine, ali njegovi koreni se mogu pratiti do Zanox i Affiliate Window mreža, koje su obe počele davne 2000. godine.

Nezadovoljan vođenjem sopstvene mreže, Awin je takođe kupio još jednu od mreža na ovoj listi — ShareASale — pre nekoliko godina. Međutim, oni funkcionišu kao potpuno odvojeni entiteti sa sopstvenim trgovcima, tako da ništa ne sprečava uspešne affiliate partnere da se prijave za oba.

Moja omiljena stvar kod Awin-a je njegova posvećenost brzim isplatama. Mnogi njeni partnerski programi nude ubrzana plaćanja, plus bićete plaćeni za potvrđene transakcije bez obzira na to kada Awin-u plati oglašivač.

Prednosti

 • Ubrzana plaćanja znače da ne morate da čekate na provizije
 • Ogroman izbor programa affiliate marketinga
 • Platforma laka za korišćenje sa jasnim, doslednim etiketama i rasporedom
 • Praćenje je lako pratiti i razumeti kroz vaše Awin kontrolne table
 • Lakši interfejs od većine mreža
 • Mnogo poznatih brendova za rad

Mane

 • Sa 260 affiliate prodavača koji se svakodnevno pridružuju mreži, suočićete se sa velikom konkurencijom
 • Iako funkcioniše globalno, najviše je koncentrisan na oglašivače u Velikoj Britaniji i EU

4. Fiverr Affiliate Program

Razgovarajte sa gomilom drugih affiliate prodavaca i kladim se da će vam reći da je prodaja usluga obično mnogo lakša od prodaje fizičkih proizvoda.

Samo predstavite publici listu dobavljača usluga, a oni će se pobrinuti za ostalo.

To je potencijalno jedan od najbolje plaćenih partnerskih programa. Fiverr partnerski program nudi do 150 USD po referralu, u zavisnosti od kategorije usluga kojeg promovišete.

Za razliku od nekih drugih affiliate programa, takođe imate više načina da zaradite prihod od partnerstva sa Fiverr-om, uključujući njihove kurseve „Učite od Fiverra“ gde dobijate 30% po prodaji.

Iako je ova gig platforma za izgradila svoju reputaciju na prodaji digitalnih usluga kao što su WordPress instalacije i izgradnja backlinkova, sada možete pronaći i usluge „životnog stila“ poput umetnosti i zanata, čitanja tarota ili čak savete za odnose.

U njihovom partnerskom programu potrebno je oko 30 sekundi da se registrujete – bukvalno samo unesite svoje ime, adresu e-pošte i izaberite lozinku.

Prednosti

 • Zaista lep affiliate interfejs
 • Fiverr je lider na tržištu, tako da nema prave konkurencije
 • Nove usluge postaju dostupne za prodaju sve vreme – uvek ćete imati nešto da prodate
 • Potencijal za izvrsno visoke provizije od 150 USD po referralu – ovde postoji potencijal da se zaradi mnogo novca

Mane

 • Niste plaćeni ni za kakvu prodaju postojećim kupcima

Par Reči Za Kraj

I eto ga – moj detaljni post o najboljim programima affiliate marketinga za početnike.

Ovde sam pokrio što je više moguće, nadam se da ćemo vam dati dovoljno izbora affiliate programa za rad. Zapamtite da su ovo najbolji affiliate programi, provereni.

Dobra stvar je da ako imate neki postojeći saobraćaj, postoji potencijal da počnete da zarađujete pasivni prihod od svojih posetilaca bukvalno sutra..

Pokreni Svoj Online Biznis Uz Pomoć Affiliate Marketinga! Saznaj Više!

Leave a Comment