Kako Zaraditi Novac uz Posao? – Vredi Pročitati!

Last updated on March 6th, 2024 at 08:59 pm

Bilo da štedite za ”crne dane”, ili planirate odmor, čak i mali dodatni novac može napraviti veliku razliku. Side hustle ili prevedeno na naš jezik ”posao sa strane” je odličan način da zaradite dodatni prihod i steknete finansijsku slobodu.

U idealnom slučaju, pravi posao sa strane treba da odgovara vašim veštinama, strastima i životnom stilu. Radi se o uspostavljanju zdrave ravnoteže između zarađivanja novca i održavanja zdravog razuma.

Ako uživate u onome što radite, pronalaženje ove ravnoteže postaje lakše, čineći dodatni posao pozitivnim delom vašeg života, a ne teretom.

U ovom članku ću vam pokazati kako zaraditi novac uz posao jer velika većina ljudi ima već svoj stalni posao ali ipak žele da zarade ”sa strane” s obzirom da nisu plaćeni onoliko koliko zaslužuju, nažalost.

Kako Zaraditi Novac Uz Posao? 

Kako inflacija raste, tako raste i popularnost raznih sporednih ideja za dodatni posao ili biznis. Za neke je side hustle ekonomska potreba, dok drugi na to gledaju kao na način da ostvare svoju strast, razviju nove veštine i zarade dodatni prihod u slobodno vreme.

Bez obzira na vaše finansijske ciljeve, evo 20 vremenski testiranih načina da zaradite dodatni novac. Iako je za sve ovo potrebno vreme, vredno je truda.

Kratak savet: Neće svaki posao odlično odgovarati – pažljivo razmotrite svoje prednosti, slabosti i dostupne resurse pre nego što se odlučite za izbor.

1. Otvori Online Prodavnicu Print On Demand

kako zaraditi novac uz posao

Sa poslovnim modelom štampe na zahtev, svako može da zaradi na internetu bez ikakvih ulaganja, inventara ili logističkih problema.

To je moderan način ispunjavanja porudžbina za preduzetnike da kreiraju, dizajniraju i prodaju jedinstvene proizvode. Dobavljač radi sve ostalo – štampanje, pakovanje i isporuku direktno kupcu.

Štampanje na zahtev je pravi način ako ste zainteresovani za ostvarivanje pasivnog prihoda. Sjajan online biznis koji možeš raditi u slobodno vreme.

Prednosti štampe na zahtev:

 • Odlično za početnike

Štampanje na zahtev je poslovni model prilagođen početnicima koji je jednostavan za pokretanje, upravljanje i skaliranje. Svako može lako dizajnirati i prodavati Dropshipping proizvode.

 • Niska investicija, nizak rizik

Proizvode plaćate tek nakon što se prodaja završi, tako da nema potrebe da ulažete u inventar, skladišni prostor ili da brinete o gubitku novca.

 • Lak pasivni prihod

Preduzetnici u početku moraju da investiraju u otvaranje prodavnice i upravljanje online marketingom. Nakon toga, posao nastavlja da stvara pasivan prihod bez mnogo napora.

 • Veliki izbor proizvoda

Preduzetnici mogu da prodaju različite proizvode za štampu na zahtev – od odeće preko dodataka do potrepština za kućne ljubimce, što je privlačno širokoj publici.

2. Počni Da Radiš Affiliate Marketing (+ moji rezultati!)

Affiliate marketing je jedan oblik marketinga. Affiliate trgovci plaćaju trećoj strani da promovišu svoje proizvode ili usluge na internetu.

Ova treća strana usmerava saobraćaj na sajt trgovca i konvertuje potencijalne klijente. Zatim zarađuju proviziju prema prethodno dogovorenim uslovima.

Partnerstvo se formira direktno preko trgovca ili pridružene marketinške agencije. Ove agencije, koje se nazivaju i pridružene mreže, upravljaju skupom prodavaca za zapošljavanje.

Mreže partnera deluju kao posrednik između trgovca i prodavaca.

Kako Radi Affiliate Marketing?

1. Proizvod/usluga (tzv. kreator i prodavac)

Trgovac prodaje proizvod ili pruža uslugu, kao što je online kurs ili digitalno preuzimanje.

Postoje različite vrste trgovaca kada je u pitanju affiliate marketing:

 • Pojedinačni brendovi (Target, Nike, L’Oreal)
 • Tržišta prodavaca (Amazon Affiliate, eBay partnerska mreža, Etsy)
 • Perk kompanije (Rakuten, RetailMeNot, Groupon) — ove se udvostručuju kao tržišta i podružnice

Prodavci angažuju kreatora sadržaja (TEBE!) koji će im pomoći da promovišu svoje partnerske ponude i povećaju saobraćaj na sajtu.

2. Vi (poznati i kao affiliate prodavac)

Kao affiliate prodavac, vi delujete kao ambasador proizvoda za trgovca kako biste stvorili svest o brendu.

Imate svoj sajt i publiku unutar niše koja se odnosi na ponudu trgovca.

Takođe imate iskustvo sa dotičnim ponudama i iskreno ih podržavate.

Svojim sledbenicima/pratiocima povećavate ponudu trgovca putem marketinga sadržaja, a zatim ih usmeravate na sajt trgovca preko affiliate veza/linkova.

3. Oni (tzv. potrošači)

Potrošač je i vaš ciljni pratilac i ciljni kupac trgovca.

Ova osoba čita vaš sadržaj, a zatim ispunjava navedeni poziv na akciju u vezi sa trgovcem.

Taj poziv na akciju bi mogao da bude klik na link affiliate partnera da biste posetili sajt trgovca.

Ili to može biti prijavljivanje na listu e-pošte, registracija za nešto ili kupovina kada stignu tamo.

Potencijalna Zarada od Affiliate Marketinga?

Kao što možeš videti na slikama ovo može biti i tvoja zarada ako se upustiš u affiliate marketing, sve ovo je 100% pasivna zarada i verujte mi kada vam krene nećete poželeti da odustajete.

Naravno, affiliate marketing je veoma opširna tema i zbog toga vam preporučujem da na linku ispod pročitate i naučite sve o mojoj br.1 preporuci za sve one koji žele da se upuste u ovaj jako profitabilan online biznis.

Započni Affiliate Marketing Uz Moju Pomoć! – Klikni Ovde za Sve Informacije!

3. Postani Freelenser

Tehnologija donosi ogromne mogućnosti kada je u pitanju dodatni novac na internetu. Od lokalnih preduzeća do velikih korporacija, mnogi žele da angažuju freelensere u različitim disciplinama.

Bilo da se radi o pisanju, fotografiji ili grafičkom dizajnu, postoje različite platforme koje povezuju freelensere sa klijentima.

 • Fiverr. Odličan sajt za freelense pisce, urednike, dizajnere i virtuelne asistente, platforma pojednostavljuje interakcije između freelensera i vlasnika preduzeća.
 • Upwork. Jedna od najboljih platfdormi za freelensere. Nakon kreiranja profila, slobodnjaci mogu da sačekaju da budu otkriveni ili direktno odgovore na oglase za posao.

Freelense pisanje, fotografisanje i video snimanje su sjajni side hustle poslovi koje svako može da radi od kuće u svoje slobodno vreme, birajući učestalost projekata kako bi odgovaralo njihovom rasporedu.

4. Izdaj Nekretninu

Iako to nije opcija za sve, oni koji imaju dovoljno sreće da imaju nekretninu za iznajmljivanje mogu lako da zarade pasivan prihod.

Dve nadaleko poznate platforme za iznajmljivanje privatnog smeštaja.

 • Booking.com. Jedno od najvećih svetskih turističkih tržišta, platforma omogućava nekretninama da dođu do publike širom sveta.
 • Airbnb. Sa više od 1,4 milijarde dolazaka gostiju širom sveta, Airbnb je jedno od najpopularnijih online  tržišta za iznajmljivanje.

Imajte na umu da iznajmljivanje imovine nosi rizike – teške stanare, štetu na imovini i pravne probleme. Pažljivo pregledajte potencijalne stanare, sastavite jasan ugovor o zakupu i osigurajte se.

5. Učestvuj u Online Anketama

Učestvovanje u anketama na internetu je opcija za mnoge – bez ikakvih troškova. Dok je zarada mala, potreban je i trud. Trebaće vam samo vreme, pametni telefon i internet veza.

Mnoge kompanije plaćaju mišljenje o različitim proizvodima ili uslugama, kako bi saznale šta kupci misle.

Evo dva popularna sajta za istraživanje.

Swagbucks. Sa preko 33.000 recenzija i TrustPilot ocenom „Odlično“, Swagbucks je popularan program nagrađivanja na internetu. Odgovarajte na ankete, gledajte video zapise i obavljajte druge zadatke da biste zaradili poene koje možete iskoristiti za poklon kartice ili iskeširati kao gotovinu.

Survey Junkie. Još jedan popularni sajt za istraživanje takođe je ocenjen „Odlično“ na Trustpilotu, koji plaća za deljenje mišljenja o proizvodima i uslugama. Besplatno je, tako da možete početi čim potvrdite svoju e-poštu i završite svoj profil.

Kada tražite opcije, pažljivo istražite kompaniju i pročitajte recenzije trećih strana da biste bili sigurni da je pouzdana.

6. Investiraj u Akcije

Ulaganje je možda najbolji način za ostvarivanje pasivnog prihoda. Uz pomoć profesionalnog investicionog brokera, berza ima potencijal da obezbedi dobar povraćaj ulaganja.

Ako dobro poznajete finansijsko tržište, možete isprobati online investicione platforme kao što su Robinhood ili Acorns. Imajte na umu da ulaganje nosi rizike i složenost, pa istražite pre nego što donesete bilo kakvu odluku.

7. Pokreni Blog ili YouTube Kanal (Video)

Ako uživate u stvaranju sadržaja, pisanje bloga ili pokretanje YouTube kanala su sjajne sporedne stvari koje možete raditi uz svoj stalni posao.

Kada izgradite lojalne pratioce, možete zaraditi novac od oglasa, affiliate marketinga i pretplata.

Par Reči za Kraj + Moja Br.1 Preporuka

Da biste pronašli najbolji način kako da zaradite novac uz posao, ključno je pažljivo odmeravanje opcija. Nije svaka prilika dobra. Neka vas vodi vaša jedinstvena kombinacija veština, interesovanja i snaga.

Sa pravim načinom razmišljanja, svako može da otkrije pravu stvar za sebe i zaradi novac radeći ono što voli.

Ako si zainteresovan da naučiš kako da zarađuješ pasivan prihod na internetu čak i pored tvog stalnog posla, preporučujem da klikneš na link ispod i saznaš sve o platformi koja ti može promeniti život u finansijskom smislu.

Kreni Sa Pasivnom Zaradom Online – Nauči Sve Ovde!

Leave a Comment