Kako Zaraditi Na Nekretninama u 2024? – Lakše Nego Ikad!

Last updated on March 6th, 2024 at 09:11 pm

Napomena: Ovaj tekst vam može služiti samo informativno, ja nisam expert u prodaji/preprodaji nekretnina tako da ako ozbiljno mislite da se bavite ovim potrebno je da kontaktirate profesionalca i da ništa ne radite na svoju ruku.

Ne postoji brz način da zaradite novac ili se obogatite na nekretninama, ali možete postepeno i dosledno raditi na bogatstvu pravilnim ulaganjem.

Verovatno ste svesni da postoje brojni načini da se akumulira bogatstvo, ali nekretnine su jedan od najefikasnijih.

Imajući to u vidu, zarađivanje novca na nekretninama ili profitabilno ulaganje zahteva zdrave smernice, metode i odlučnost. Iako je ulaganje u nekretnine dokazan i pravi način zarade, ono, kao i svaki drugi posao, nosi inherentne opasnosti.

Ako se uradi ispravno, nekretnine mogu biti odlično sredstvo za akumulaciju bogatstva ako odvojite vreme da se obrazujete o procesu i najboljim strategijama za maksimiziranje profita.

Ako imate gotovinu (ulog od 20%), početak ulaganja u nekretnine je znatno lakši.

Međutim, realnost je da mnogi preduzetnici – uključujući i one koji se bave ulaganjem u nekretnine – svakog dana započinju svoje firme sa vrlo malo novca. Mnogi od njih počinju tako što sanjaju velike snove i ulažu veliki trud.

Ovaj tekst je namenjen početnicima koji su zainteresovani da nauče kako zaraditi na nekretninama i omoguće sebi koliko toliko pristojan život od tog novca.

Danas investitori imaju mnoštvo mogućnosti za ulaganje u nekretnine; ne postoji jedno rešenje za sve. Učenje kako ostvariti prihod od nekretnina je odličan pristup diversifikaciji vašeg portfelja.

Ako imate veliku sumu novca, možete, na primer, da kupite podcenjenu nekretninu, popravite je i prodate investitoru. Nakon završenog posla ostvarujete profit od prodaje imovine po znatno većoj ceni nego što ste je platili.

Takođe možete razmisliti o kupovini nekretnine za dugoročni zakup ili drugog doma u kojem se odmarate i iznajmljujete drugima kada nije u upotrebi ako biste radije iskoristili svoju investiciju korišćenjem hipoteke za ulaganje u nekretninu spremnu za zakupca.

Uz prave korake, možete povećati svoje bogatstvo, zaštititi se od inflacije i profitirati na rastućem tržištu.

Postoji toliko mnogo prednosti u posedovanju nekretnina kao što su leveridž, aprecijacija, poreske olakšice, itd.

Kako Zaraditi Novac Na Nekretninama u 2024

zarada na nekretninama

Dodavanje nekretnina u vaš investicioni portfolio može vam pomoći da diversifikujete svoj portfolio investicija. U ovom članku ćemo razgovarati o tome kako zaraditi novac na nekretninama na različite načine.

Kada je reč o nekretninama, postoji niz opcija za početak izgradnje svog bogatstva. Napravite prvi korak ka tome da budete uspešan investitor u nekretnine i otkrijte kako i vi možete da postignete svoje ciljeve.

1. Zarada Od Nekretnina Izdavanjem Imovine

Ovo je klasičan način zarađivanja novca na nekretninama i bogaćenja. U ovoj vrsti ulaganja zarađujete koristeći dugoročnu kupovinu i zadržavanje stambenog zakupa.

Ljudima će uvek biti potrebno mesto za život. Lordovi i plemići su se borili oko titula koje su im omogućavale da prikupljaju rentu od onih koji žive, obrađuju i na drugi način obrađuju zemlju.

Nekoliko tipova preduzetnika isušivalo je močvare i gradilo poslove kako bi mogli da zarade više od zemlje nego što bi samo dali u zakup farmerima i rančerima.

Možete kupiti zemljište, izgraditi kuću, a zatim ga iznajmiti.

Mogli biste ”propalu” imovinu, obnoviti je, a zatim iznajmiti. Nekretnine po sistemu ključ u ruke kupio je neko drugi ko ih je sanirao pre nego što je našao zakupca. Bez obzira na to kako steknete imovinu, to je strategija kupovine i zadržavanja.

Možete posedovati stambene, poslovne i industrijske nekretnine. Jedna od najvećih prednosti posedovanja nekretnina za iznajmljivanje je stalan priliv novca koji generiše. 

To je najbolji oblik posedovanja investicionih nekretnina za ostvarivanje pasivnog prihoda.

Loša strana ovog pristupa je što se mogu desiti neke nepredviđene okolnosti. Ako postoje problemi sa stambenim kompleksom koji posedujete, prihod od zakupnine od njega pati kako ljudi odlaze ili troškovi popravke upadaju u vaš profit.

Kuća od 100.000 eura trebalo bi da se iznajmi za oko hiljadu eura mesečno. Zatim primenite svoju strategiju.

Prodajte gornji deo ili naplatite prvih nekoliko meseci kirije od vašeg novog zakupca. Ponovo izgradite svoj fond za hitne slučajeve, jer će vam možda trebati hiljade eura da popravite pokvareni bojler ili rupu na krovu. Uštedite dovoljno novca za sledeću renovaciju ili učešće.

Nemojte žuriti da kupite gomilu nekretnina. Dug umnožava rizik i ne želite da završite sa milion eura neizmirenog neobezbeđenog duga jer ste pokušali da upravljate sa deset nekretnina za iznajmljivanje bez ikakvog iskustva kao stanodavac.

Niti možete sebi priuštiti da napravite grešku sa kompanijom za upravljanje imovinom. Ne pokušavajte da popravite i okrenete nekoliko svojstava odjednom. Rastite sporo tako da imate marginu da apsorbujete cenu grešaka.

Kako Ostvarujem $3.000+ Online – Nauči Moju Strategiju!

2. Zarada Flipovanjem Nekretnina

Ovo je još jedan dokazan način da brzo zaradite novac na nekretninama. ”Popravi i prodaj” je specifičan oblik ulaganja u nekretnine. Investitor kupuje kuću, plaća popravke i renoviranje, a zatim prodaje imovinu za profit.

Ova vrsta ulaganja u nekretnine tema je brojnih programa. Realnost je da je ovaj oblik ulaganja u nekretnine visoko rizičan. Ako ste potcenili troškove rehabilitacije, mogli biste izgubiti novac.

Ako uložite previše novca u investicionu nekretninu jer ne razumete svoje ciljno tržište i očekivanja kupaca, verovatno ste izbrisali marže profita od nekretnina.

Bez obzira da li postoje problemi sa prodajnom cenom, agentom za nekretnine, komšilukom ili kako imovina izgleda, svaki mesec kada kuća stoji na tržištu oduzimaju se troškovi prenosa imovine od vaše profitne marže.

Ako pokušate sami da uradite popravke da biste uštedeli novac, teoretske uštede na troškovima rada se kompenzuju kašnjenjem u izlasku imovine na tržište.

Ako već niste vešt građevinski izvođač, postoji rizik da ”uradi sam” popravke ne ispune kod ili očekivanja potencijalnih kupaca.

Tada možete izgubiti sve na poslu jer morate da platite da neko drugi ponovi ono što ste mislili da je urađeno. Idealna popravka i prodaja je nekretnina kojoj su potrebne samo kozmetičke popravke, ali one su zaista retke.

3. Korišćenje Privatnog Kreditiranja Za Zarađivanje Novca Na Nekretninama

Zajmodavci novca pozajmljuju novac onima koji koriste strategiju popravljanja i flipovanja.

Oni mogu pozajmiti novac onima koji kupuju nekretninu za renoviranje a zatim izdavanje; investitor u imovinu, u ovom slučaju, bi obezbedio tradicionalnu hipoteku nakon što ima atraktivnu imovinu koju će banka sada smatrati zalogom.

Delovanje kao banka kupcima nekretnina donosi višu stopu prinosa nego što biste videli da ste ostavili novac u banci. Morate da izvršite svoju dužnu pažnju jer greške mogu značiti da nemate važeće založno pravo na imovinu.

Za one koji još nisu spremni da ulože veliku sumu u jedan projekat, crowdfunding je druga opcija. Možete pozajmiti novac nekome ko želi da kupi nekretninu za iznajmljivanje ili da obezbedi učešće u sopstvenoj kući.

U oba slučaja, krediti su visokorizični i nelikvidni.

Da Li Su Nekretnine Najbolji Način Za Bogaćenje i Zaradu?

Dok zarađujete novac na nekretninama, možete minimizirati rizike i dobiti visok povrat na svoju investiciju, ali to dolazi uz odgovarajuće obrazovanje i iskustvo.

Možda popravljate i flipujete nekretnine. Možda kupujete gornje delove za popravke, popravljate ih i iznajmljujete.

Ili možda kupujete postojeće nekretnine za iznajmljivanje sa zakupcima, znajući da možete poboljšati priliv novca tako što ćete se osloboditi stanara koji ne plaćaju i dodati pogodnosti koje vam omogućavaju da povećate cene zakupa.

Nije važno koju strategiju koristite sve dok je odaberete i savladate. Morate naučiti mnogo stvari i takođe razumeti rizike pre nego što kupite svoju prvu investicionu nekretninu. Lokacija je vaš prioritet za uspešnu investiciju u nekretnine. To bi povećalo vaše šanse za daljnju prodaju imovine.

Nekretnine su jedna od najboljih investicija na raspolaganju za zaradu mnogo novca, pod pretpostavkom da kupujete nekretnine koje imaju dobre osnove u njihovu korist.

To je jedna od retkih biznisa gde su banke gotovo željne da vam pozajme novac, dok banke odbijaju otprilike polovinu svih poslovnih kredita. Nekretnine gotovo uvek cene po stopi većoj od stope inflacije. Stope povećanja vrednosti imovine u proseku su bile 3 do 5 procenata godišnje u poslednjih trideset godina.

Kada posedujete kvalitetnu nekretninu, vrednost neće pasti osim ako područje u celini ne postane nepoželjno. Sve dok ne morate da ga prodate u žurbi, možete dobiti svoj novac nazad.

Zato se privatno hipotekarno osiguranje otkazuje kada postignete 20 posto kapitala u imovini. Sve ovo objašnjava zašto je ulaganje u nekretnine sigurnije od ulaganja na berzi. Moguća je kupovina nekretnina za kapitalnu dobit. Kupovina stanova u nadi da ćete ih prodati za profit je jedan takav slučaj.

Malo nas ima na raspolaganju gotovinu da odmah kupi imovinu. Zbog toga mnogi stavljaju ulog na nekretninu pre nego što je poprave.

Zatim je mogu iznajmiti ili flipovati. Izdavanjem u zakup stvara se stabilan prihod koji ima značajnu pravnu zaštitu jer generalno možete da izbacite stanare koji ne plaćaju. Novac po povratu gotovine uzima u obzir hipoteku na nekretninu i lako možete videti dupli povraćaj novca koristeći ovu jednačinu.

Okretanjem/Flipovanjem imovine ili prodajom nakon što ste je kupili i popravili ostvarićete profit. Međutim, ovaj pristup je rizičniji od izdavanja nekretnina.

Gubite novac svakog meseca kada držite imovinu i plaćate troškove nošenja kao što je hipoteka.

Ako prodate imovinu za manje nego što vredi, mogli biste izgubiti desetine hiljada eura. S druge strane, ako kupite nekretninu i iznajmite je, dobićete više za nekretninu od investitora jer dolazi sa izvorom prihoda, postojećim zakupcem.

Ako Želiš Ozbiljnu Zaradu Online Biznis Je Za Tebe! – Saznaj Više Ovde!

Leave a Comment