Šta Je Upwork I Kako Uopšte Zaraditi Novac?

Upwork platforma uklanja muke oko pronalaženja i predstavljanja potencijalnih klijenata, ali freelenseri moraju da se ističu i budu uporni da bi uspeli.

Ovaj tekst neće biti dugačak jer želim samo ukratko da vam objasnim šta je upwork i kako ga možete iskoristiti da bi ste zaradili novac.

Šta je Upwork?

Upwork je tržište za freelensere u oblastima kao što su pisanje, grafički dizajn, web razvoj, marketing i mnoge druge kategorije rada na internetu.

sta je upwork

Sajt pomaže profesionalcima da pronađu projekte, komuniciraju sa klijentima i budu plaćeni.

Takođe sajt služi da i ljudi kojima trebaju usluge poput pisanja, lektorisanja, prevođenja, itd, nađu ljude koji bi obavili posao umesto njih ali naravno, da ih plate za to.

Da Li Je Upwork Legalan Način Da Zaradiš Novac?

Ako ste novi freelenser ili tek počinjete da se bavite online biznisom, možete da steknete dragoceno iskustvo.

To ga čini legitimnim. Ali sajt je pun novih radnika koji su voljni da prihvate posao po nižoj stopi, što može uticati na vaš potencijal zarade.

To znači, kao što je slučaj sa bilo kojim online biznisom ili poslom sa strane, verovatno će biti potrebno vreme, posvećenost i veština da biste zaradili veliku zaradu.

Sve u svemu, Upwork olakšava traženje poslova i zaradu, ali dobro razmislite za koje poslove želite da se prijavite.

Kako Dobiti Posao na Upwork?

Pridruživanje Upwork-u je jednostavan proces, ali kada uđete, moraćete da se prodate u smislu da nađete potencijalnog poslodavca koji će vas zaposliti.

Podesite Odličan Profil

Vaš profil služi istoj svrsi kao i opšti CV za potencijalne poslodavce. Ne možete dobiti posao bez njega, i tu ćete početi kada se prijavite.

Osnove profila uključuju:

  • Naslov koji ističe vaše veštine.
  • Napis na profilu o sebi, kratka biografija.
  • Vaša satnica.
  • Relevantne veštine.
  • Kategorije usluga koje nudite.

Izdvajanje od konkurencije je ključ uspeha na Upwork-u.

Razmislite o naslovu i pregledu svog profila da biste potencijalnim klijentima dali dobar osećaj šta možete da ponudite. Poboljšajte svoj profil primerima svog rada u odeljku portfolio.

Upwork će obično odobriti vaš profil u roku od 48 sati, pod pretpostavkom da su informacije proverljive i tačne. Onda možete da počnete da radite.

Kontaktirajte Potencijalne Klijente Pomoću „Connects“

Upwork nudi dva plana članstva za freelancere: Basic i Plus.

Freelancer Basic je podrazumevani besplatni plan. Osnovni plan dolazi sa 10 besplatnih „Connects“ svakog meseca, internih tokena platforme, koji se koriste za kontaktiranje klijenata.

Takođe možete platiti 0,15 USD za dodatne konekcije, koje se prodaju u paketima ili prilagođenim količinama.

Potražite poslove na sajtu i koristite svoje Connects za podnošenje predloga. Predlozi uključuju uvodno pismo, željeni honorar i odgovore na pitanja koja je klijent uključio u objavu. Takođe možete poslati primere bilo kog rada za koji smatrate da bi bio relevantan.

Freelancer Plus je plaćeni plan za one koji ulaze ”all in” na Upwork freelancing. Ovaj plan košta 14,99 dolara mesečno i donosi vam 80 konekcija mesečno, zajedno sa nekoliko drugih pogodnosti koje bi se mogle svideti posvećenijim freelenserima.

Ako vam se neko obrati, ne morate da koristite Connects. Što vaš profil izgleda robusnije (privlačnije), veća je verovatnoća da ćete dobiti ponude za posao od potencijalnih klijenata.

Osvojite Gig i Krenite Na Posao

Da biste se zaposlili, klijenti će vam poslati ugovor za pokretanje projekta. Radićete sa svojim klijentom, obaveštavajući ga kroz platformu dok završavate posao.

Kada isporučeni rad bude odobren, biće vam plaćeno direktnim depozitom, PayPal-om ili nekim od drugih dostupnih načina plaćanja.

Koliki Deo Vaše Zarade Uzima Upwork?

Upwork uzima 10% vaše zarade, tako da ćete želeti da to uključite u svoju strategiju određivanja cena.

Naknada za uslugu od 10% primenjuje se i na satnicu i na zarade po fiksnoj ceni.

  • Ako naplaćujete 100 evra po satu, zaradićete 90 evra po satu nakon Upwork naknade.
  • Ako naplatite 500 evra za projekat sa fiksnom stopom, zaradićete 450 evra nakon naknade.

Projekti na sat

Svi projekti po satu se evidentiraju u vašem dnevniku rada, koji je ugrađen u Upwork-ovu desktop aplikaciju.

Kada je ova funkcija uključena, aplikacija prati vaše vreme u ciklusima obračuna od 10 minuta i beleži pritiske na tastere, pomeranje i klikove.

Takođe periodično pravi snimak ekrana. Možete da uključite i isključite vreme za praćenje radnog vremena u bilo kom trenutku i da ručno dodate radno vreme ako imate dozvolu klijenta.

Upwork naplaćuje vašem klijentu sate odrađene u nedeljnom obračunskom ciklusu.

Projekti sa fiksnom cenom

Plaćanje za projekte sa fiksnom cenom je jednostavnije. Osoba ili kompanija koja sa vama sklapa ugovor mora da izdvoji određeni iznos novca kada sklapate ugovor.

Poslodavac takođe mora postaviti prekretnice, a to su konkretni rezultati na putu do završenog posla. Plaćeni ste sa nekim ili celim depozitom kada postignete ove kontrolne tačke, a ostatak se plaća kada se sve završi.

Kako Biti Uspešan Na Upwork-u?

Kao i u svakom poslu koji pruža usluge klijentima, želećete da efikasno komunicirate, isporučujete radne proizvode na vreme i ispunjavate ili premašujete standarde klijenata.

Upwork meri vaš ukupni učinak koristeći ocenu uspešnosti posla, što je procenat koji se kreće od 0-100% prikazan na vašem profilu.

Ocena uzima u obzir niz faktora, kao što su javne i privatne povratne informacije, isporuka ugovora i odnosi sa kupcima.

Sve u svemu: Uradite posao odlično, isporučite ga na vreme i budite dobro plaćeni za svoj za rad.

Da li je Upwork Pravo Freelense Tržište Za Tebe?

Ako ste freelenser i želite pristup otvorenom tržištu klijenata, verovatno je vredno da pogledate Upwork. Takođe je vredno proveriti slična freelense tržišta kao što su Freelancer i Fiverr dok ste na tome.

Ipak, konkurencija i potpuna prostranost sajta kao što je Upwork mogu neke obeshrabriti.

To je zanimljiva opcija, ali ne i jedini način da se bavite freelense radom.

Ako ste dovoljno motivisani i snalažljivi da sami pronađete i kontaktirate potencijalne klijente van Upwork-a, možda ćete moći da obezbedite stalne prilike koje ne zahtevaju smanjenje od 10%.

Br.1 Preporuka Za Tebe – Pasivna Zarada na Internetu

Iskreno se nadam da ti je ovaj tekst pomogao da saznaš više o jednim od najboljih sajtova za zaradu preko interneta.

Toplo preporučujem da posebnu pažnju daš IQ Option brokeru i mojoj br.1 preporuci o kojoj ću sada par reči.

I za sam kraj, moja preporuka za tebe!

Ako si neodlučan i nemaš pojma koji posao bi započeo ili možda nisi siguran koja je prava karijera za tebe, zašto se ne oprobaš u pokretanju sopstvenog online biznisa?

Ja se bavim blogovanjem i affiliate marketingom i zarađujem iznad prosečne zarade zahvaljujući online biznisu to jest svojima sajtovima koje sa pokrenuo.

Ovde na mom sajtu kao i na mom YouTube kanalu možeš da naučiš sve o mojoj br.1 preporuci koju promovišem apsolutno svuda.

Radi se o platformi koja nudi kompletan trening o affiliate marketingu to jest pokretanju online biznisa.

Sve o tome možeš da saznaš na linku ispod, tako da slobodno klikni dole i informiši se o tome kako i koliko možeš da zaradiš ako pokreneš svoj online biznis i to uz moju pomoć i podršku.

Moja Br.1 Preporuka Za Tebe – Klikni Ovde Za Sve Informacije!

Leave a Comment