Kako Napraviti PayPal Nalog Bez Kartice – Za Početnike!

Last updated on March 6th, 2024 at 09:12 pm

Ah taj PayPal, toliko je poznat širom sveta ali ipak postoji toliko puno ljudi koji zapravo ne znaju šta je PayPal, kako on funkcioniše i ono najvažnije kako napraviti PayPal nalog.

Pošto sam ja iz Srbije u ovom tekstu ću se fokusirati na korisnike koji žive u Srbiji a žele da kreiraju PayPal nalog kako bi uspešno poslovali online ili im PP treba iz nekih drugih razloga.

Ja radim online već skoro deceniju i PayPal mi nenormalno olakšava ceo proces uplata i isplata novca. Zaista je sjajan za online poslovanje i smatram da bi svako danas u Srbiji trebao da ima svoj PayPal nalog.

Besplatno je tako da zašto da ne?

Ovaj tutorijal će se odnositi na kreiranje PP naloga bez kartice ali verujte mi postupak sa karticom je potpuno isti samo što unutar PP trebate povezati svoju debitnu karticu.

Može Li Se Kreirati PayPal Nalog Bez Kartice?

Naravno da može. Kreiranje PP naloga je potpuno besplatno i potrebna vam je samo validna email adresa, validan broj mobilnog telefona i password.

Kartica vam čak i nije potrebna priliko kreiranja PP naloga, nju možete kasnije dodati unutar PP naloga.

Bitno je reći da vam je debitna kartica neophodna kako bi ste uspešno povlačili novac sa PayPala na bankovni račun ili direktno na karticu.

Dakle, ako ne povežete svoju debitnu karticu na PP i ne verifikujete je NE MOŽETE povući novac već će vam on stajati na PP sve dok ne sredite to sa karticom. Sam proces verifikacije kartice je veoma lagan i to ćete rešiti za par minuta.

Potrebno je samo da uneste validne podatke vaše kartice a zatim će PP skinuti oko 1e sa vaše kartice kako bi započeo proces verifikacije. Zatim ćete dobiti od banke poruku (ako imate uključena SMS obaveštenja) da je iznos skinut sa vašeg računa i dobićete kod koji trebate da upišete na PP kako bi verifikacija bila uspešna.

Znači apsolutno možete kreirati PayPal nalog bez kartice ali kako bi ste dobili keš na ruke moraćete da povežete karticu na PP.

Sada da vidimo proces koji terbate proći kako bi ste uspešno kreirali PP nalog.

Zašto Nam Je PayPal Potreban? (Prednosti)

PayPal je sjajan ako radimo online ali odličan je i ako ne radimo online ali vršimo plaćanja preko interneta.

Recimo PayPal je odličan ako kupujete preko Interneta, proces je veoma jednostavan i da bi ste odradili kupovinu potrebna vam je samo email daresa vašeg PayPala.

Za ljude koji posluju online (kao recimo ja) PayPal je pravi spas u vidu isplate zarađenog novca. Naravno PayPal možete koristiti samo tamo gde je podržan. Na kom god sajtu da vidite oznaku za PayPal to znači da taj sajt podržava PP.

Ja recimo obožavam da kupujem online i PayPal mi dosta znači u tom pogledu, samo dam svoju PP email adresu i kupovina odrađena, ne moram da se mlatim da unosim podatke svoje kartice i slično ali naravno potrebno je da imam novac na PP balance.

Ako nemate novca na PP naravno da ne možete kupujete i trošite novac, logično.

Kako Napraviti PayPal Nalog – Korak Po Korak

Kreiranje PayPal naloga je i više nego lako i svoj nalog možete kreirati za manje od 5 mniuta, bukvalno. U nastavku ću vam objasniti kako da to odradite u par jednostavnih koraka.

1. Korak – Idite na Pravi PP Sajt i Kreirajte Nalog

Bitno je da odete na PayPal koji je podržan za Srbiju, znači mora da postoji i to rs između zagradica, kao što možete videti na slici gore. Evo vam tačan link ka PP sajtu

Kada ste uspešno došli na pravi PP sajt trebate kliknuti na Sign Up gde ćete ispratiti sledeće korake.

2. Korak – Odaberi Personal (Lični) Nalog

Velika većina nas u Srbiji zapravo ima Personal nalog to jest lični PP nalog. Taj nalog možete koristiti kao fizičko lice za slanje novca, primanje novca i kupovinu na Internetu.

Ako pak poslujete online i imate neki svoj online biznis kao što su recimo shopovi, prodaje i slično onda možete da odabere Biznis nalog. Ipak verujem da ste ovde radi online poslovanja kao fizičko lice i opet kažem velika većina korisnika u Srbiji koristi Personal nalog tako da slobodno odaberite tu opciju.

3. Korak – Popuni Tačne Podatke o Sebi

Veoma je bitno da dajete tačne podatke o sebi. Zapamtite da morate imati najmanje 18 godina kako bi ste uspešno mogli da koristite PayPal. U ovom odeljku odaberite odakle ste, vaše ime i prezime, validna email adresa i kreirajte svoj password.

Opet napominjem bitno je da svi podaci budu apsolutno tačni i ispravni kako bi ste uspešno koristili Paypal. A sada idemo na najbitnije podatke.

4. Korak – Kreiraj Nalog

Ovde je jako bitno da popunite vaše osnovne podatke kao što su datum rođenja, nacionalnost, adresa kao i da upišete svoj registarski broj sa lične karte, to vam se nalazi sa prednje strane.

Kada popunite sve ovo samo čekirate onu kockicu (strelica sa slike) da se slažete sa pravilima i uslovima korišćenja PayPala. A onda samo kliknite na Agree And Create account i to je to, čestitam, napravili ste uspešno PP nalog.

5. Korak – Dodaj Debitnu Karticu (Opciono)

Ovaj korak možete da preskočite ako trenutno ne želite da dodajete svoju karticu na PayPal. PayPal će vam ponuditi opciju da je dodate ali vi jednostavno možete kliknuti na ”I Will Do It Later” tako da možete i kasnije da je dodate, kad god poželite.

6. Korak – Verifikuj Email Adresu

Ovo je jako bitan korak a ujedno i poslednji tako da verifikujte svoju email adresu i spremni ste da koristite PayPal.

PayPal će vam poslati link na koji trebate da kliknete unutar svoje email adrese tako da kada kliknete bićete preusmereni na PayPal gde će biti potvrđena verifikacija.

7. Korak – Verifikuj Mobilni Telefon (Opciono)

Ovo je opciono ali preporučujem da odradite i ovaj korak kako biste 100% zaštitili vaš nalog. Trebaće vam 2 minuta da odradite verifikaciju i zaista je lako a mnogo će vam biti od koristi.

Dalji Koraci Na PayPal-u?

Sada kada ste uspešno kreirali i verifikovali svoj nalog na PayPalu jedino što vam preostaje jeste da dodate i verifikujete karticu. Ne morate ali ako planirate da povlačite novac to jest da primate novac na PP moraćete to da odradite.

Druga bitna stvar jeste da poštujete PP pravila, možete veoma lako dobiti kaznu tako što će vam ugasiti nalog čak i da imate milione na Balance-u. Zato je bitno da ne radite ništa ”na crno” već sve mora biti 100% legalno.

Mnogima je PayPal ugašen zbog nekih sumnjivih radnji i nikada nisu uspeli da povrate izgubljeni novac koji su imali na nalogu.

Iskreno se nadam da vam je ovaj tekst pomogao da razumete kako napraviti PayPal nalog brzo i jednostavno. Ako imate nekih pitanja ili sumnji slobodno pišite u komentarima ispod i biće mi drago da pomognem.

Ako ste pak zainteresovani da kreirate svoj online biznis i krenete sa ozbiljnom zaradom na internetu, preporučujem da pogledate najbolje online poslove na linku ispod.

Top 10 Online Poslova Koje Možeš Započeti Već Danas! Klikni Ovde!

1 thought on “Kako Napraviti PayPal Nalog Bez Kartice – Za Početnike!”

Leave a Comment